500 g hovězí svíčková
1 ks bujón hovězí Natural
200 g cuketa
200 g mrkev
1 ks cibule
2 ks jarní cibulka (na dozdobení – nemusí být)
1 ks zelená paprika
30 g zázvor
40 ml olej
250 ml voda
4 lžíce sójová omáčka
2 lžíce bramborový škrob
1,5 lžíce tmavý med
Smícháme 30 ml oleje se sójovou omáčkou, bramborovým škrobem a medem. Maso nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme je polovinou marinády a na 15 minut odstavíme. Očistíme a nakrájíme zeleninu. Oloupaný zázvor posekáme (doporučuji nadrobno). Maso osmažíme na zbylém oleji po obou stranách a přeložíme na talíř. Na stejný tuk vložíme zeleninu, kterou krátce osmažíme. Poté přidáme sklenici vody, natural bujón a po dobu cca 5 minut dusíme pod pokličkou. Ztlumíme oheň a přidáme zbylou marinádu. Vaříme, dokud omáčka nebude hustá. Přidáme zázvor a dalších cca 5 minut podusíme. Následně přidáme maso, dobře zamícháme a na mírném ohni vaříme dalších 5 minut. Jídlo servírujeme s rýží. Můžeme dozdobit jarní cibulkou.
Doba trvání: 45 min.
Počet porcí: 4
2008-2025 © FAKTORPLUS.CZ